top of page

SPLOŠNO. Na tem mestu so vsebovane osnovne informacije o piškotkih, ki jih Drumlife d.o.o. uporablja na svoji spletni strani. Dodatne informacije so vselej na volje na e-mail naslovu info@drumlife.si.

PIŠKOTKI. Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani, tako da povzroči obogatitev uporabniške izkušnje. Posamezna spletna mesta piškotke shranijo v naprave njihovih uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta, in sicer z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri svojem dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik v preteklosti že obiskal to spletno mesto (gre za podatke o uporabnikovem IP naslovu, tipu brskalnika, demografskih podatkih, URL naslovih spletnih strani, preko katerih je uporabnik dostopal do spletne strani www.drumlife.si in podobno). To velja tudi za naprednejše aplikacije, da se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Shranjevanje piškotkov je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporabnik uporablja, kar pomeni, da uporabnik sam vpliva na shranjevanje piškotkov in po svoji lastni želji njihovo shranjevanje omeji ali onemogoči. Piškotki so različnih vrst, npr. z vidika njihove življenjske dobe se loči, kako dolgo so posamezni piškotki shranjeni na uporabnikovem računalniku. To so t.i. »začasni oz. sejni« ter »trajni oz. shranjeni« piškotki. Začasni piškotki se shranijo le za čas posameznega obiska na spletni strani in se nato samodejno zbrišejo, v trenutku, ko se spletni brskalnik zapre. Po drugi strani trajni piškotki na napravi uporabnika ostanejo shranjeni tudi po tem, ko ta ni več na spletu: na napravi so shranjeni določen čas in se nato ponovno aktivirajo ob vnovičnem obisku spletne strani, na kateri so nastali. Poleg opisanih (lastnih) piškotkov Drumlife d.o.o. obstajajo tudi drugi piškotki (3rd party cookies), ki pa izvirajo od drugih, povezanih spletnih mest, in lahko prikazujejo oglase na spletni strani www.drumlife.si ali merijo promet obiskanosti. Tretje strani lahko na ta način zbirajo podatke o uporabnikih iz različnih spletnih mest in jih uporabljajo za različne namene, od oglaševanja, analitike, pa do izboljšave svojih produktov, vendar Drumlife d.o.o. na to nima vpliva, niti za takšne piškotke ne odgovarja. Tovrstni piškotki predstavljajo večji poseg v zasebnost uporabnika.

NAMEN IN IDENTIFIKACIJA. Drumlife d.o.o. uporablja piškotke, z namenom, da razume uporabniško izkušnjo na spletni strani www.drumlife.si, da identificira, katere informacije so najkoristnejše za obiskovalce, da tem ugotovitvam prilagodi vsebine in procese na spletni strani in jo izpopolnjuje na način, da je uporabniku bolj prijazna in razumljiva. Uporabljajo se piškotki, s katerimi se šteje število obiskovalcev strani, piškotki, s katerimi se raziskuje, kako se obiskovalci premikajo po strani, da se ugotovi, kako najbolje postaviti vsebine na strani, piškotke, s katerimi se zazna priljubljeni jezik, piškotke, nujne za delovanje spletnih strani in podobno. Piškotki na spletni strani www.drumlife.si ne zbirajo osebnih podatkov uporabnikov, s katerimi bi bilo mogoče posameznega uporabnika osebno prepoznati, tudi ne morejo poškodovati računalnika, tablice ali mobilnega telefona uporabnika.

GOOGLE ANALYTICS. Spletna stran www.drumlife.si poleg lastnih piškotkov uporablja Google Analytics, z namenom optimizacije spletne strani www.drumlife.si, zlati pa za zbiranje statistike ogledov.

SOGLASJE. Z uporabo spletne strani www.drumlife.si se uporabnik izrecno strinja, da to spletno mesto nastavi piškotke na računalniku, mobilni napravi ali tablici. V primeru da se z uporabo piškotkov s spletne strani www.drumlife.si uporabnik ne strinja, je potrebno z uporabo spletne strani nemudoma prenehati.

UPRAVLJANJE IN BRISANJE. V primeru, da želi uporabnik spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to stori z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Za upravljanje piškotkov večina brskalnikov omogoča, da se piškotki sprejmejo ali zavrnejo, ali da se sprejmejo samo določene vrste piškotkov. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, se lahko tudi direktno izbriše. Če se spremeni ali izbriše brskalnikova datoteka s piškotki, ali če se spremeni ali nadgradi brskalnik ali napravo, bo uporabnik moral piškotke ponovno omogočiti.

IME PIŠKOTKA

DOMENA

PODJETJE

NAMEN

TRAJANJE

PH_HPXY_CHECK

drumlife.si

/

Piškotek uporablja varnostni sistem za preprečevanje brute foce napadov in ne omogoča identifikacije posameznega uporabnika.

Do zaprtja seje

_fbp

drumlife.si

Facebook

Piškotek uporablja Facebook za namene oglaševanja različnih produktov kot je recimo za prikaz ponudb v realnem času od drugih oglaševalcev.

1 leto

_gat

drumlife.si

Google

Piškotek se uporablja v storitvi Google Analytics za pospeševanje obdelave zahtevkov. Podatki, ki so zabeleženi na Google Analytics so v neosebni obliki.

1 min

_icl_current_language
_icl_current_admin_language_*

drumlife.si

/

Ta piškotek shrani izbiro jezika na spletni strani. Ne vsebuje osebnih informacij uporabnika in je nujen za pravilno prikazovanje vsebine.

Do zaprtja seje

caosLocalGa
caosLocalGa_gid

drumlife.si

Google

Google Analytics – piškotek se uporablja za spremljanje statistike obiskanosti in analitiko

1 dan

_fr

drumlife.si

Facebook

Piškotek podjetja Facebook, ki je namenjen zagotavljanju oglaševalskih storitev

3 mesece

tk_ai

drumlife.si

/

Zbira interne/anonimne podatke o aktivnostih uporabnika. Uporablja se za izboljšanje uporabniške izkušnje.

Do zaprtja seje

viewed_cookie_policy

drumlife.si

/

Piškotek, ki beleži, ali je bilo okence/obvestilo o piškotkih prikazano.

1 leto

VELJAVNOST POLITIKE. Politika o uporabi spletnih piškotkov se uporablja od objave dalje do preklica oziroma morebitne spremembe. Pravila so bila zadnjič posodobljena 12. 10. 2021.

Z UPORABO SPLETNEGA MESTA SOGLAŠATE Z UPORABO PIŠKOTKOV

bottom of page